Theo commitment

Theo Melin Öhrström avslöjar sitt "commitment"

Theo har gjort sitt val - efter avslutade studier på Celsiusskolan och RIG så avser han att studera och spela för Texas A&M. Ett committment är som ett löfte och ännu inte juridiskt bindande. Avtalet mellan skolan och Theo kan skrivas tidigast 16 december, året före skolstart. Det är första möjligheten för spelare att skriva på det som kallas för "National Letter of Intent". Det är detta dokument som juridiskt förbinder spelaren och universitetet om ett samarbete. Spelaren skall spela och representera universitetet/skolan och de skall i sin tur erbjuda saker som undervisning, mat och logi.

Den primära coachen som rekryterat Theo heter James Coley och är Tight Ends coach, headcoach heter Jimbo Fisher. Inför starten av säsongen 2021 rankas Aggies (skolans smeknamn) på plats #6 av Associated Press (AP). På bilden ovan under rubriken "player rating" kan man läsa att Theo rankas som 4 stjärna, det är den högsta graderingen en svensk haft till dags datum. Välkända Kevin Dillman (North Texas) och Jordan Genmark Heath (Notre Dame/UCLA) var båda rankade som 3 stjärnor.


"Det är en lättnad att jag uppnått det jag hade som mål när jag började på RIG, att processen är klar så jag kan fokusera min energi på en fortsatt utveckling på fotbollsplanen och i klassrummet. Sedan blir det Texas och College Station för att anta nya utmaningar och nå nya mål."


Men först väntar åk 3 med en hel del arbete på och av planen för unge Melin Öhrström

RIG - Amerikansk fotboll

Besöksadress: Björkgatan 8, Uppsala

www.rigfootball.com