Noah Istanbull Rams

Noah Allsten – RIG class of 2021 har nu skrivit på för Istanbul Rams som är ett nytt lag i European League of Football (ELF). Rams är regerande turkiska mästare i deras ”Turkish Super league”. Faktum är att de vunnit de senaste 4 åren.

 

Noah kommer inställa sig för träning från och med den 1:a april och sträcker sig in i september, lite beroende hur långt laget tar sig i slutspelet. I coachstaben återfinns 6 amerikanska tränare med 7 turkiska. En stor och erfaren stab enligt huvudtränare Val Gunn.

 

Allsten är en av 8 europeiska importspelare i laget där det också finns 4 amerikanska importer. Målsättningen för laget är att slåss om mästartiteln. En ambitiös inställning som imponerade på vår RIG-alumni.

 

”Att få spela på hög nivå med bra coachning där förutsättningarna är optimala – det lockar. I herrlandslaget ökade mitt självförtroende och jag kände att jag hör hemma på högsta europeiska nivån. Steget ut i proffslivet känns lika naturligt som utmanande!”

 

Istanbull rams tränar vid Koç University, där klubbens övriga lag spelar. ELF laget kommer spela sina matcher på Yusuf Ziya Öniş Stadium som tar 4 100 åskådare.

 

En spännande säsong väntar!

RIG - Amerikansk fotboll

Besöksadress: Björkgatan 8, Uppsala

www.rigfootball.com