Tester 14 mars 2019

Testdag 14 mars 2019

RIG har tre testdagar per läsår. Detta av flera anledningar,bl a för att utvärdera den träningsplan varje elev har. Det är styrkeprogram, snabbhetsprogram som skall synka ihop med kosthållning, anpassning till klubblagsspel och landslag. Att vara elitidrottare med mellan 7-10 träningspass/vecka så är det viktigt att vara vaksam så att belastningen inte blir för stor.

När det är mycket i skolan, många åtaganden med familj eller partner så kan det lätt bli för mycket. Detta är något som RIG lärarna tar på stort allvar och försöker balansera med alla elever. Testdagen ger oss en bra indikator på om program och belastning varit på adekvat nivå.


Dagens resultat

Det blir ofta en hel del personliga rekord. Idag blev det 98 st, vilket i sammanhanget inte är osedvanligt mycket. En glädjande detalj är att många kommer i snabbhetsmomenten. RIG har haft fokus på att öka snabbheten och vi når framgång där. Alla elever är olika och en del svarar bättre på viss typ av träning. Vi fick bland annat ett tangerat rekord i vertikalhopp. Vilinthon Tengroth´s fina 89 cm fick nu en uppföljare när Alexander Nordgren hoppade samma höjd (video här). I snabbhetsdelen blev det spännande värre. I grupp 1 (120+) sprang Anton Oskarsson 10 yards på 1,67 och 4o yards på 5,45. I grupp 4 (WR/DB) gick det också fort. Noah Allsten flög ur startblocken med nytt skolrekord på 1,45 på 10 yards, 40-tiden stannade på 4,53. Victor Wikström startade "långsammare" med 1,47 på 10 yards, men vann dagens drabbning på 4,51 på 40 yards (video här)


Axplock bland de fina resultaten

Anton Oskarsson - 155 i bänkpress

Felix Grönqvist - 4,94 på 40 yards

Oliver Landström - 220 kg i knäböj

Carl Wikenhed - 7,34 i L-drill

Joel Isacson - 1,64 på 10 yards och 4,92 på 40

Victor Wikström - 301 i broadjump, 155 i frivändning och 200 i knäböj

Ture Nilsson - 7,28 i L-drill

Alexander Nordgren - 150 kg i bänkpress, 7,08 i L-drill

David Bernström - 290 i broadjump, 81 cm i vertikalhopp, 4,67 på 40 yards

Johan Hallgren - 185 kg i knäböj

Alexander Chaanhing Kennedy - 1,50 på 10 yds och 4,61 på 40.

Noah Allsten - 120 kg i frivändning


Framtid

Framgent jobbar RIG på att utöka verktygslådan med träningsanpassningar och identifieringsverktyg för att optimera varje elevs utveckling. Inget enkelt arbete, träningserfarenhet, muskelfibersammansättning, spelarposition, tidigare skador, rörlighet och kön är några variabler att ta hänsyn till. Varför svarar en elev på en viss typ av stimuli (träningsbelastning) när en annan inte gör det?

För att ytterligare klura till det så fungerar en viss träningsinriktning bra under en tid - det betyder inte att den är lika effektiv 6 månader senare. "Livet" kan ställa andra krav, men oftast är utvecklingen det avgörande. När en elev har nått en ny nivå, behövs nya stimuli. Andra infallsvinklar för att optimera utvecklingen. Här är vi inte i mål och det driver oss framåt. Nya sätt att nå framgångar snabbare. Optimera tid och insats för att nå resultat i världsklass.RIG - Amerikansk fotboll

Besöksadress: Björkgatan 8, Uppsala

www.rigfootball.com