Dukes Tourney - 18

RIG på plats på Dukes Tourney

Självklart fanns RIG på plats under Sveriges största turnering för ungdomsfotboll


Mycket talang på Dukes

Dukes tourney brukar också vara starten på rekryteringsåret för oss på RIG. Vi åker land och rike runt under året för att titta på unga lovande spelare och prata med coacher, men på Dukes tourney har vi väldigt många spelare från hela landet samlade. Att få möjligheten att se vilka spelare som orkar spela alla matcher, kämpa med sina lagkamrater eller bara kliva fram och göra spel när det behövs som mest är en ovärderlig sak för oss. Vi kan prata med spelare/coacher/föräldrar om vad RIG representerar och vad det innebär för de utvalda som får möjligheten att komma in. Att få se spelare från olika delar i landet mötas på planen ger oss en bra indikation på potentialen hos olika individer.


Under årets turnering fanns det många väldigt duktiga spelare som kan hjälpa svensk amerikansk fotboll utvecklas och bli bättre. När man som oss åker till Dukes för att få koll på U15 och leta talang märker vi att olika årgångar har olika saker dom är bra på. Årets U15-grupp tycker vi sticker ut på flera sätt. Det finns fler spelare som redan vi 15-års ålder är stora och starka, och flertalet är riktigt långa. Tekniken och spelförståelsen blir bara bättre och bättre för varje år.


Det känns som att fler unga vet vad dom vill med sin satsning ganska tidigt. Dom vågar drömma och satsar för att nå dit. Här nedan kan ni klicka vidare på några av de många talangfulla spelarna som visade upp sig och ledde sina lag till framgång under helgen i Skövde.


Alexander Pellikka - Örebro Black Knights

Max Henningsson - Stockholm Mean Machines

Jakob Stenberg - Kristianstad Predators

Dovydas koncevius - Tyresö Royal Crowns

Carl Östman - Stockholm Mean Machines

Oliver Lundberg - Göteborg Marvels

Fredrik Reyd - Göteborg Marvels

Axel Hagelberg- Stridh Göteborg Marvels


U15-serien

Under hösten åker vi som sagt runt i landet och letar talanger, pratar med coacher och föräldrar och sprider vad RIG är och vad det innebär för de individer som kommer in. Vi har fått åtskilliga frågor om varför vi åker så långt för att titta på en U15-match? Men om ska vi se så många spelare som möjligt behöver vi åka runt, och om vi vill att svensk amerikansk fotboll ska bli så bra den kan bli, behöver vi se spelare spela matcher. Det finns inga matcher eller turneringar som är viktigare än andra utan amerikansk fotboll spelas ett spel i taget och vi letar efter de spelare som gör skillnad för sina lag ett spel i taget. Vilka vill lite mer än alla andra?


Tyvärr kan vi inte vara på alla matcher hela tiden då vi inte har tillräckligt med coacher. Men vi använder även film från matcher (tex Hudl) och liknande verktyg för att se så mycket det bara går. Och om det finns ett stort intresse att söka RIG går det bra att skicka in highlights till oss för att synas lite extra. Varje match i serien blir av största intresse, och särskilt då det inte spelas allt för många matcher.


Jaga drömmen

Så för alla unga spelare som vill satsa på sina drömmar, är villiga att jobba hårt och siktar på att komma in på RIG gäller det att leda sitt lag och göra spel. Gör man det och skickar in sin ansökan någon gång mellan 15 september - 1 december har man en god chans att få komma på RIG Combine.


RIG Combine är vårt uttagningsläger där vi under en hel helg sätter spelare på prov för att testa deras skills, drivkraft, motivation och karaktär. Det är endast de spelare vi bjuder in som är där och det är efter den helgen som vi väljer ut de tio spelare som erbjuds plats på utbildningen. Sedan behöver dessa tio även ha tillräckligt bra betyg för att komma in på någon av skolans program. Vilket inte är en enkel uppgift då Celsiusskolan är en mycket populär skola. Antagningspoängen för höstterminen 2018 var väldigt höga och många unga idrottare som sökt olika idrotter på Celsiusskolan fick börja på en annan skola pga för låga poäng. Så skolan är extremt viktig för att kunna fortsätta jaga sin dröm och ha en chans att komma in på RIG. Läs mer om RIG combine här


RIG är en uttalad elit-miljö där vi ska forma svensk amerikansk fotbolls framtid. Det är en plats för de individer som gör det lilla extra hela tiden.


Ansökan till RIG combine hittar du här

RIG - Amerikansk fotboll

Besöksadress: Björkgatan 8, Uppsala

www.rigfootball.com